Új sorozatunkban olyan növényeket mutatunk be dr. Orlóci Lászlóval, az ELTE Füvészkertjének igazgatójával, amelyek a mindennapi életünkre pozitív, gyógyító hatást gyakorolnak, akár étrend kiegészítőnek, vagy gyógyító növényeknek is nevezhetnénk ezeket. Szakértőnk azonban felhívja arra is a figyelmet, hogy bizonyos növényeknél érdemes elkerülni a túlzott fogyasztást, mert az komoly gondot okozhat – akár mérgezést is.
Több szempontból is érdemes megismerni ezeket a növényeket Orlóci tanár úr szerint: az egyik az, hogy a természetes gyógyászatban igen elterjedt növényekről van szó, amelyeknek az élettani hatását, a hatóanyagait nagyjából ismerjük, ha máshonnan nem, akkor a különböző gyógyító teákon keresztül. Viszont az együttes hatásukról keveset tudunk.
Minden egészségügyi probléma a bélrendszer állapotára vezethető vissza: ha az sérül, vagy hibásan működik, annak súlyos következményei lehetnek a tápanyagok felszívásában, vagy a méreganyagok semlegesítésében. Ilyenkor is fontos az immunerősítő növényeknek a bevitele, amelyek segítik a szervezet ellenálló képességének a kialakulását.
Immunerősítő növények: homoktövis
Immunerősítő növények: homoktövis. Minden egészségügyi probléma a bélrendszer állapotára vezethető vissza: ha az sérül, vagy hibásan működik, annak súlyos következményei lehetnek...
Kézműves Kiválóságok: díjazták Magyarország mézét, lekvárját, szörpjét, gyümölcslevét
A versenyt az idén négy kategóriában hirdették ki. A tavalyi kiíráshoz képest a méz is bekerült a díjazott termékek körébe. A lekvárokat, szörpöket és gyümölcsleveket már tavaly is...
Tanulmány bizonyítja a homoktövis jótékony hatásait
A népi gyógyászatban a homoktövist hagyományosan a bőr- és emésztőrendszeri betegségek kezelésére használták. Újszerű vizsgálatokat végeztek a homoktövis olajjal és levével rák, szív-,...
Hagyományos szőlő és borfajtáink közé tartozik a kadarka, a Dél-Alföldön nagy múltra tekint vissza a termesztése és készítése. Ez volt az első olyan fajta Kiskőrösön és környékén, ami megjelent és óriási gazdasági fejlődést indított el. Ez a térség valamikor állattartással és legeltetéssel foglalkozott, aztán a filoxéra járvány adta meg a lehetőséget a Homokhátságnak, hogy szőlőtermesztéssel foglalkozzanak – így jelent meg elsőként a kadarka és volt meghatározó egészen a rendszerváltozásig. A szőlőtermesztés szerencsére most is meghatározó szerepet játszik a Dél-Alföldön: az önálló hegyközségek közül a 2600 hektárjával a Kiskőrösi Hegyközség a legnagyobb az országban, tehát még mindig óriási szőlőterületeik vannak. Bár a kadarka eredetileg a Balkánról került hazánkba, évszázadok alatt a magyar borkultúra meghatározó elemévé vált. Ma már a magyar fajták közé sorolják.... ➜
A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó, kiváló... ➜
Aranyérmet kapott a Dereszla Pincészet száraz Furmintja a Japánban nemrégiben megrendezett Sakura Nemzetközi Borversenyen. A bor egyébként nem ismeretlen az országban, ugy... ➜
A borászok már nagyon várják a tavasszal meghirdetendő pályázatokat, amelyek lehetővé teszik többek között szőlészeti gépek, technológiai berendezések beszerzésé... ➜
A szőlő-és borágazat jelentős technológiai és tudásigényes ágazat, ahol az nyer, aki gyorsabban látja meg az alkalmazkodás új irányát és a kínálkozó információ... ➜
| +36 (84) 510-009 | info@novenyvedoszer.hu | © novenyvedoszer.hu | Minden jog fenntartva.