Növényvédőszerek az egészséges élelmiszerekért! | 2024.04.26
novenyvedoszer.hu

Magyarország legszebb birtokai 2022-ben

2022.09.05

Idén a Hortobágyi Nonprofit Kft. Mátai Ménes birtokán lévő lovarda adott otthont a Magyarország Legszebb Birtoka 2022. díjátadó gálának, ahol átadták a győztes birtokok tulajdonosainak az elismeréseket. A fődíjas a Szápári Ökofarm lett.

A gazdászélet szépségeinek megismertetését és a mezőgazdaság szereplőinek kiemelését tartja fókuszban az Agrotrend Csoport. Eme nemes célt szolgálja az immáron hatodik alkalommal meghirdetett Magyarország Legszebb Birtoka-díj.

Az est műsorvezetői Hamvas Atanáz tulajdonos és Törös Ramóna volt az Agrotrend Csoporttól.



A gálaestet Mátrai Zoltán az Agrotrend Csoport ügyvezetője, a Magyarország Legszebb Birtoka-díj főszervezője kezdte meg nyitóbeszédével. A jelenlévők köszöntése és méltatása után, hangsúlyozta, hogy az igaz ember hitből él, és e mai nehézségekben, a mezőgazdasági szereplők tovább lépésében a hit tart meg. 13 szempontos rendszer alapján értékelték a birtokokat. A szépség mellett a "jóság" is szempont volt. Idén a családi gazdaságok jellemezték a mezőnyt. Sikerült bevállalni egy régebbi ötletet is, hogy a határon túli birtokokat is díjazzák. Idén a Vajdaságra került sor. Felhívta a figyelmet a szakemberek tudásának, véleményének fontosságára. Az Agrotrend csoport hitvallása a gazdálkodók bemutatása, a mezőgazdaság fókuszba kerülése.

Magyarország Legszebb Állattenyésztő Birtoka a Breier Farm – A díjat a kategóriatámogató Nyakas Farm részéről Nyakas András tulajdonos adta át.
Magyarország Legszebb Borbirtoka az Etyeki Kúria – A díjat a kategóriatámogató Huminisz Kutatásfejlesztő Kft. részéről Pais István ügyvezetője adta át.
Magyarország Legszebb Családi Gazdasága a Szápári Ökofarm – A díjat a kategóriatámogató Fliegl Abda Gépgyártó Kft. részéről Ackermann Tamás cégvezető adta át.
Magyarország Legszebb Fiatal Gazda Birtoka a Totya Farm Kft. – A díjat a kategóriatámogató Pannónia Bio Zrt. részéről Lengyel Zsolt értékesítési igazgató adta át.
Magyarország Legszebb Gyümölcstermesztő Birtoka a Márkli Kert – A díjat a kategóriatámogató Auditker Kft. részéről Kis Pál ügyvezető adta át.
Magyarország Legszebb Precíziós Gazdálkodó Birtoka a Szakmári Gabona Kft. – A díjat a kategóriatámogató ISM Technology Kft. részéről Kovács László stratégiai és fejlesztési igazgató adta át.
Magyarország Legszebb Kertészete a Simon Kertészet – A kategória támogatója a DélKerTÉSZ, a díjat Ledó Ferenc a Fruitweb elnöke, Az Év Agrárembere adta át.
Magyarország Legszebb Szántóföldi Növénytermesztő Birtoka a Kányai Mezőgazdasági Zrt. – A díjat a kategóriatámogató KWS Magyarország Kft. részéről Szanyi István ügyvezető igazgató adta át.
Határon Túli Legszebb Birtok közönségdíjasa a Holló Company (Vajdaság, Doroszló) – A díjat Jakab István adta át.
Határon Túli Legszebb Birtok közönségdíj 2. helyezettje a Balassa Farm (Csantavér) – A díjat Zászlós Tibor adta át.
Határon Túli Legszebb Birtok közönségdíj 3. helyezettje a Bíró Agrár (Vajdaság, Ürményháza) – A díjat Mátrai Zoltán adta át.
Határon Túli Legszebb Birtok a Bíró Agrár (Vajdaság, Ürményháza) – A díjat a kategóriatámogató AgroTech részéről Bata Botond igazgató adta át.
Magyarország Legszebb Birtoka közönségdíjasa a Szápári Ökofarm – A díjat Görög Róbert a Növényvédelmi Szövetség igazgatója adta át.
Magyarország Legszebb Birtoka közönségdíj 2. helyezettje a Márkli Kert – A díjat Jakab István adta át.
Magyarország Legszebb Birtoka közönségdíj 3. helyezettje a Simon Kertészet – A díjat Baranyi Szabolcs adta át.
Erste Bank különdíjasa a Kányai Mezőgazdasági Zrt.  – A díjat a kategóriatámogató Erste Bank részéről Szerdahelyi Róbert kis-és középvállalati igazgató adta át.
Magyarország Legszebb Birtoka 2022-ben a Szápári Ökofarm – A fődíjat Jakab István a díj fővédnöke adta át.


Szerzők:
Növényvédőszer.hu / Kommunikáció

Ezeket is olvasta már?

Levéltetű, szivarsodró eszelény, körtebolha. Aktuális növényvédelmi kihívások

2024.04.25

Az előző időszak meglehetősen hűvös de csapadékszegény időjárást április utolsó hetében egy markáns időjárási front változtatta meg. Az egész országot érintő csapadékzóna végre jelentősebb esőt hozott. A változás hatására várhatóan ismét megugrik a betegségek és rovarkártevők okozta növényvédelmi események száma. - figyelmeztet legújabb kertészeti előrejelzésében dr. Aponyi Lajos....

A Mospilan 20 SG, a 4 grammos kiszerelésben ismét III. kategóriás lett

2024.04.25

Az egyik legnépszerűbb házikerti növényvédőszer, a Mospilan 20 SG, a 4 grammos (leveles) kiszerelésben ismét III. kategóriás lett. Tájékoztatta hírportálunkat Zsigó...

Stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai

2024.04.25

A Vidékfejlesztési Program forrásaiból megvalósuló szerkezetátalakítás növelheti az ágazat ellenállóképességét Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szer...

A mezőgazdaságnak kiemelt szerepe van a klímakockázatban

2024.04.25

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) most először összeállított, alkalmazkodásról szóló ún. EUCRA jelentésében 5 fő csoportba sorolta (élelmezés, egész...

MÁR ÉRIK A MAGYAR SZAMÓCA, JÓ TERMÉS VÁRHATÓ AZ IDÉN

2024.04.25

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ...

MÉG TÖBB CIKK INNEN

Szakmai partnereink

Korábbi cikkeink minden rovatból

Íratkozzon fel a növényvédelmi hírlevelünkre!

Minden hétfőn elküldjük a legfontosabb híreket levélben.  






Megismertem és elfogadom: Adatkezelés




| +36 (84) 510-009 | info@novenyvedoszer.hu | © novenyvedoszer.hu | Minden jog fenntartva.