Növényvédőszerek az egészséges élelmiszerekért! | 2024.04.23
novenyvedoszer.hu

Tihanyi étterem a Michelin Guide katalógusban

2022.11.24

A világ leghíresebb és leginkább elfogadott éttermi kalauza a Michelin Guide a 2022-es katalógusába beválogatta a Tihanyi Vinariust. Sőt, azóta az étterem meg is kapta a plakettet, melyet büszkén ki is tettek az ajtajára.

Ezzel a Tihanyi Vinarius tagja lett annak a mindössze 62 hazai éttermet magában foglaló körnek, mely bekerült a kiadványba. Így tehát ajánlott étteremként került kiválasztásra, mely azt jeleni, hogy az étterem katalógus inspektorai az alábbi öt kritérium alapján kimagaslónak tekintik a Tihanyi Vinariusban felszolgált ételeket:

  • az összetevők minősége
  • a kulináris technikák elsajátítása 
  • az ízek harmóniája
  • a séf által az ételekben közvetített személyiség és érzelmek


Az ötödik érv a „konzisztencia a teljes menüben és a különböző látogatások során”, mivel az ellenőrök több alkalommal látogatnak el az étterembe mielőtt döntenek az ételek minőségéről. Ezek a kritériumok, amelyek nemzetközi szinten az ellenőrző csoportok próbakövét jelentik, garantálják a Michelin Guide választékának homogenitását, és mivel csak az adott intézmény által felszolgált konyhára vonatkoznak, lehetővé teszik az étterem és a kulináris kínálat minden típusának értékelését.



A látogatások során az ellenőr úgy viselkedik, mint egy tipikus vásárló, így az olvasók később ugyanazt a tapasztalatot kapják, mint ő. Ez azért fontos, hogy a katalógus hiteles és valós képet mutasson az adott étteremről és az ott felszolgált ételekről. A felügyelők minden döntésüket testületileg hozzák meg azért, hogy a bírálat ne lehessen szubjektív vagy részrehajló.



Samicskov Sebastien értékesítési vezető azt nyilatkozta: „azon dolgozunk, hogy a jövő évben is bent maradjunk a katalógusba akár úgy is, hogy szintet lépünk és elnyerjük a BIB Gourmand díjat. Erről a díjról azt érdemes tudni, hogy nem egészen csillag, de semmiképpen nem vigaszdíj. A BiB Gourmand - Bibendumról, a barátságos Michelin Man-ról, a Michelin-csoport hivatalos céges kabalájáról nevezték el - egy ugyanolyan megbecsült minősítés, amely a jó szolgáltatást biztosító, barátságos éttermeket ismeri el. Nevezhetjük akár úgy is, hogy „Jó konyhát ésszerű áron”, mivel egy háromfogásos étkezés előétel, főétel és desszert, fix ársávon belül kell, hogy maradjon (amely ma a legtöbb európai városban 36 euró)”.

Ez a díj igazolta, hogy az a rengetek törődés, szeretet és munka, amit a Tihanyi Vinarisba fektettünk, megérte.


Szerzők:
Növényvédőszer.hu / Kommunikáció

Ezeket is olvasta már?

Termelői piac a XXI. Században: szakmai napot és piacbemutatót szervez a NAK

2024.04.23

Termelői piac a XXI. században címmel szakmai rendezvényt és piacbemutatót szervez fővárosban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Budapesti Corvinus Egyetem. A május 7-én a Budapesti Corvinus Egyetem megrendezett eseményen a fenntarthatóság, a környezettudatos jövő, a termelői piacok trendje és sikere mellett a termelők piacra jutása, és a piacon maradáshoz szükséges feltételek kerülnek a középpontba....

Figyelmeztet a NÉBIH! Rendszeresen ellenőrzik a növényvédő gépek tanúsító matricáit

2024.04.23

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése ót...

Egyszerre jelent kihívást a pocok és az invazív növény kiszorítása

2024.04.23

Az utóbbi száz évben háromszor volt ilyen február, március, ami a hőhatást és a meleg időjárást illeti. Ez a szokatlan időjárás azt jelenti a növények számára, h...

Itt a fordulat: árcsökkenés látszik a zöldségpiacon

2024.04.22

Az egy évvel korábbinál olcsóbbak lettek a zöldségek a nagybanin és a piacokon is, csupán egy-két fajtánál érzékelhető drágulás az egy évvel korábbihoz képest. A...

Tavasszal károsítanak a fenyőrontó darázs lárvái

2024.04.22

Az idei korábbi tavasz előre hozta a fenyőrontó darázs (Neodiprion sertifer) lárvák kikelését és károsítását.A kifejlett alakjában néhány mm-es darázsféle, amit ...

MÉG TÖBB CIKK INNEN

Szakmai partnereink

Korábbi cikkeink minden rovatból

Íratkozzon fel a növényvédelmi hírlevelünkre!

Minden hétfőn elküldjük a legfontosabb híreket levélben.  






Megismertem és elfogadom: Adatkezelés




| +36 (84) 510-009 | info@novenyvedoszer.hu | © novenyvedoszer.hu | Minden jog fenntartva.