Élesztő nélkül, elsősorban kovásszal. A prémium minőségű termékek így készülnek a göbölpusztai pékség üzemében, ahol hetente tízezer darab péksüteményt és kétezer kenyeret adnak el, de a különböző kekszekből, linzerekből és pogácsákból is elfogy kétszáz kilogramm.
Ez állandó számnak tekinthető az idei sok nehézség, vagyis az aszály és a háborús konfliktussal járó energiaköltségek emelkedése ellenére is. A környék harminc üzletében forgalmazzák az előbb említett termékeket, amelyekre a szállodák és éttermek is felfigyeltek. A vásárlók elmondása szerint szükség van arra, hogy az elfelejtett ízeket visszahozzák, mert a gyors érlelésű és tartósítószerekkel sűrűn ellátott kenyerek, péksütemények nem képesek ezt garantálni, ráadásul sokan tartanak is ezektől. Göbölpusztán népszerűek a tönköly- és alakor búzából készült teljes kiőrlésű termékek, azon belül is a rozskenyerek, melyekhez havonta tekintélyes mennyiségű, négy-hat tonna BL 80-as lisztet használnak fel. A megnövekedett igények miatt ezért arról döntöttek az üzem vezetői, hogy további fejlesztésekkel szeretnének a vásárlók igényeihez igazodni.
A szintén Göbölpusztán található vágópont kapacitása azonban már korlátozott, mert a nagy vágóhidakkal ellentétben csak meghatározott mennyiséget dolgozhatnak fel, de még így is ki tudják szolgálni a vásárlókat. A heti száz sertés vágására engedélyezett ponton a késztermékek széles palettája található meg: disznósajt, debreceni, turista szalámi, virsli. Az aszály, az energiaválság, vagy a vírus ellenére ugyanúgy teljes kapacitással dolgozik az üzem, sőt ahogy Zimmermann István a Talentis Agro Zrt. igazgatósági tagja tájékoztatott, nem győz eleget tenni az igényeknek. Erre egy jó példa az, amikor felmerült, hogy étolajból ellátási gondok lehetnek az országban, akkor megnőtt az igény a sertés zsírra. Ezek az igények is a vágóponton jelentkeztek.
Örüljünk a belvizeknek és nem kell azonnal kétségbe esni a sok csapadék láttán. Így összegezte az elmúlt hetekben lehullott eső mennyiségét Szólláth Tibor, a Nemze... ➜
Megállt az ingatlanpiac -mondják az ügyfelek. Az ingatlanirodák munkatársai ezt másként látják, szerintük nincs szó erről. Még akkor is igaz ez, ha a kereslet mostaná... ➜
Az ADEXGO Kft. publikációja. A rendelkezésre álló irodalmi adatok szerint a tejelő tehenek takarmányadagjában alkalmazott zsírforrások és -készítmények (pl. full-fat ... ➜
Az ADEXGO Kft. összefoglaló tanulmánya. Napjainkban a zsírsavak az érdeklődés középpontjába kerültek, ami összefüggésben áll a szervezetben betöltött szerepükkel.... ➜
Továbbra is kiemelkedően teljesít a magyar IT-szektor a Makronóm Intézet friss iparági kutatása szerint. A megkérdezett cégek közel fele árbevétel-növekedésről (47... ➜
Kimondottan jó szezont zártak a balatoni éttermek januárban. Ezt talán furcsán hangzik ilyenkor télen a tó partjáról nézve kijelenteni, de a mögöttünk hagyott két v... ➜
| +36 (84) 510-009 | info@novenyvedoszer.hu | © novenyvedoszer.hu | Minden jog fenntartva.