Növényvédőszerek az egészséges élelmiszerekért! | 2024.04.13
novenyvedoszer.hu

Dr. Kovács Péter lett 2023-ban Az Év Agrárembere

2024.02.11

Jubileumi fennállását ünnepelte Az Év Agrárembere kitüntető díj, ugyanis 10. alkalommal szervezte meg az Agrotrend Csoport a mezőgazdaság egyedülálló elismerését. A díjat 2014-ben azzal a szándékkal alapították, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdálkodókra, termelőkre, fiatal gazdákra és kertészekre, akik önzetlenül támogatják környezetüket, társadalmi szerepvállalásuk jelentős, kiemelkedő munkájuk mellett pedig a közjóért is sokat tesznek.A szervezők 2023-ban is tizenegy kategóriában keresték Az Év Agráremberét, amelyek az Agrárgépészet, az Agrárinnováció, az Állattenyésztés, az Élelmiszeripar, az Erdőgazdálkodás, a Fiatal Gazda, a Jövő Agrárszakembere, a Kertészet, a Növényvédelem, az Ökológiai gazdálkodó, a Szántóföldi növénytermesztés kategóriák voltak.

A színvonalas rendezvényt Mátrai Zoltán az Agrotrend Csoport tulajdonosa nyitotta meg beszédével, amelyben kihangsúlyozta az elmúlt tíz év kihívásait, ami Az Év Agrárembere köré csoportosult. Megjegyezte, hogy az agrártársadalom tevékenysége a lehető legjobb kezekben van, hiszen ezek a rendezvények megmutatták, hogy a legjobbak dolgoznak azon, hogy a magyar ember egészségben és összetartásban élhessen a megtermelt élelmiszerek és a kiváló munkaerő által. Hozzátette azt is, hogy a tíz év alatt számtalan barátság született, ami csak még erősebbé tette a gazdatársadalmat.

Szijártó Bálint, a Limagrain Hungária Kft. ügyvezetője arról számolt be köszöntő beszédében, hogy a mezőgazdaság szereplőinek sikerességét a Limagrain büszkén támogatja, hogy a gazdáknak szakértelmet és minőséget biztosíthasson, zárszóként pedig megköszönte, hogy Az Év Agrárembere kitüntető díj táptalajt biztosít arra, hogy az agrárium legjobbjait együtt ünnepelhessük.
Zászlós Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke folytatta a vendégek üdvözlését, aki arról számolt be, hogy Az Év Agrárembere és az Agrotrend Csoport által szervezett díjátadó gálák egy olyan  elismerést tükröznek, ahol egyértelműen megmutatkozik, hogy a gazdatársadalom kiemelkedő teljesítményt nyújt a magyar agráriumnak és az ország egészének is egyaránt.
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke Eppel János kiemelte, hogy a kiemelkedő munka elismerendő és ez az agráriumban tökéletesen megmutatkozik az Év Agrárembere kitüntető díj által.

Dr. Fazekas Sándor egykori Földművelésügyi és Vidékfejlesztési miniszter, aki a díj egykori fővédnöke volt, tiszteletét tette az eseményen. Elmondta, hogy az a legfontosabb a mezőgazdaság és az élelmiszeripar szereplői számára, hogy közös erővel és összefogással találják meg az élhető és a legegyszerűbb megoldásokat.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Győrffy Balázs is hangsúlyozta köszöntő beszédében, hogy nagyon sok olyan agrárember él itthon, akinek csak a közvetlen környezete tudja, hogy valójában milyen jó szakember, de ezen a rendezvényen ők is országos reflektorfénybe kerülhetnek, hiszen munkát adnak, példát mutatnak, közösséget kovácsolnak, és értéket adnak a Nemzet számára.

Dr. Nagy István agrárminiszter köszöntésében inkább köszönet volt a díjátadó gála résztvevőinek, amely így szólt: „Egy agrárminiszternek nincs más dolga, mint amikor ilyet lát, hogy annyit mondjon, köszönöm és gratulálok!”

A 2022-es Az Év Agrárembere kitüntető díj kategóriagyőztesei

Az Év Agrárgépésze 2023-ban: Hári Zsolt
Az Év Agrárinnovátora 2023-ban: Dr. Teszlák Péter 
Az Év Állattenyésztője 2023-ban: Dr. Húth Balázs 
Az Év Élelmiszeriparosa 2023-ban: Dr. Kovács Péter 
Az Év Erdőgazdálkodója 2023-ban: Sulyok Ferenc 
Az Év Fiatal Gazdája 2023-ban: Göbölyös Károly
A Jövő Agrárszakembere 2023-ban: Dr. Vona Viktória 
Az Év Kertésze 2023-ban: Nemes-Nagyné Vas Andrea 
Az Év Növényvédelmi Szakembere 2023-ban: Füzi István
Az Év Ökológiai Gazdálkodója 2023-ban: Dezsény Zoltán 
Az Év Szántóföldi Gazdálkodója 2023-ban: Kaitz Ákos

Az Erste Bank különdíjasa: Nemes-Nagyné Vas Andrea

A közönségdíjas: Dezsény Zoltán

Az Év Agrárembere 2023-ban: Dr. Kovács Péter

Ezeket is olvasta már?

Középpontban az almát súlytó fagykár

2024.04.13

A gyümölcsösöknél fellépő terméskiesésért 80%-ban a tavaszi fagykár a felelős. Bár a globális felmelegedés miatt összességében csökken a fagyos napok száma Magyarországon is, ez nem jelenti azt, hogy ne volnának és lennének továbbra is tavaszi fagyos időszakok, a korábbra tolódó virágzási időszak miatt pedig pont ebben a kritikus időszakban következhet be. Az alma adja az összes Magyarországon termelt fás gyümölcs 70%-át, de regionálisan sem egyenletes a termőterületek eloszlása, mert a gyümölcsös terület közel 40%-a egyetlen térségben, Szabolcs-Szatmárban található. A hosszabb távú alkalmazkodási törekvések (fagytűrő fajták telepítése, más termőterületek keresése) mellett a megelőzésre, a kibocsátások-csökkentésére kellene törekednünk, mert az kifizetődőbb és hatékonyabb. Szabó Péter és Pongrácz Rita elemzése, melyet a masfelfok.hu oldalon tettek közzé....

Folyamatos gombabetegségek, alma tűzelhalás, puszpángmoly! Ezek az aktuális növényvédelmi kihívások

2024.04.12

A meleg tél és koratavasz miatt korábban fakadtak, ébredtek fel a növényeink, a megszokottnál hamarabb kellett felvennünk a permetezőgépet. A jelenlegi helyzet is tartoga...

Több kamarai falugazdász segíti az egységes kérelmek beadását

2024.04.12

Egyre több adminisztrációs feladattal jár az európai uniós agrártámogatások lehívása. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) azért, hogy tagjait hatékonyan tudja tám...

Felelős gasztrohősök: a svédasztallal csökkenthető a pazarlás

2024.04.12

Iskolában, óvodában, menzákon, vagy a közétkeztetésben már működik a módszer. Nem csak a választék nagy és a választás könnyű, hanem sokat segít az élelmiszerpa...

Aggasztó csapadékhiányos helyzet, a napraforgó és a kukorica porszáraz talajba kerül

2024.04.11

Április 9-i szántóföldi növényvédelmi előrejelzés. Április első dekádjára továbbra is a sokévi átlagnál jóval melegebb időjárás a fő jellemző. A csapadékhel...

MÉG TÖBB CIKK INNEN

Szakmai partnereink

Korábbi cikkeink minden rovatból

Íratkozzon fel a növényvédelmi hírlevelünkre!

Minden hétfőn elküldjük a legfontosabb híreket levélben.  


Megismertem és elfogadom: Adatkezelés
| +36 (84) 510-009 | info@novenyvedoszer.hu | © novenyvedoszer.hu | Minden jog fenntartva.