Növényvédőszerek az egészséges élelmiszerekért! | 2023.02.08
| +36 (84) 510-009 | info@novenyvedoszer.hu

Tihanyi étterem a Michelin Guide katalógusban

2022.11.24

A világ leghíresebb és leginkább elfogadott éttermi kalauza a Michelin Guide a 2022-es katalógusába beválogatta a Tihanyi Vinariust. Sőt, azóta az étterem meg is kapta a plakettet, melyet büszkén ki is tettek az ajtajára.

Ezzel a Tihanyi Vinarius tagja lett annak a mindössze 62 hazai éttermet magában foglaló körnek, mely bekerült a kiadványba. Így tehát ajánlott étteremként került kiválasztásra, mely azt jeleni, hogy az étterem katalógus inspektorai az alábbi öt kritérium alapján kimagaslónak tekintik a Tihanyi Vinariusban felszolgált ételeket:

  • az összetevők minősége
  • a kulináris technikák elsajátítása 
  • az ízek harmóniája
  • a séf által az ételekben közvetített személyiség és érzelmek


Az ötödik érv a „konzisztencia a teljes menüben és a különböző látogatások során”, mivel az ellenőrök több alkalommal látogatnak el az étterembe mielőtt döntenek az ételek minőségéről. Ezek a kritériumok, amelyek nemzetközi szinten az ellenőrző csoportok próbakövét jelentik, garantálják a Michelin Guide választékának homogenitását, és mivel csak az adott intézmény által felszolgált konyhára vonatkoznak, lehetővé teszik az étterem és a kulináris kínálat minden típusának értékelését.



A látogatások során az ellenőr úgy viselkedik, mint egy tipikus vásárló, így az olvasók később ugyanazt a tapasztalatot kapják, mint ő. Ez azért fontos, hogy a katalógus hiteles és valós képet mutasson az adott étteremről és az ott felszolgált ételekről. A felügyelők minden döntésüket testületileg hozzák meg azért, hogy a bírálat ne lehessen szubjektív vagy részrehajló.



Samicskov Sebastien értékesítési vezető azt nyilatkozta: „azon dolgozunk, hogy a jövő évben is bent maradjunk a katalógusba akár úgy is, hogy szintet lépünk és elnyerjük a BIB Gourmand díjat. Erről a díjról azt érdemes tudni, hogy nem egészen csillag, de semmiképpen nem vigaszdíj. A BiB Gourmand - Bibendumról, a barátságos Michelin Man-ról, a Michelin-csoport hivatalos céges kabalájáról nevezték el - egy ugyanolyan megbecsült minősítés, amely a jó szolgáltatást biztosító, barátságos éttermeket ismeri el. Nevezhetjük akár úgy is, hogy „Jó konyhát ésszerű áron”, mivel egy háromfogásos étkezés előétel, főétel és desszert, fix ársávon belül kell, hogy maradjon (amely ma a legtöbb európai városban 36 euró)”.

Ez a díj igazolta, hogy az a rengetek törődés, szeretet és munka, amit a Tihanyi Vinarisba fektettünk, megérte.


Szerzők:
Növényvédőszer.hu / Kommunikáció

Ezeket is olvasta már?

Idén igazi kincsnek számít a belvíz

2023.02.08

Örüljünk a belvizeknek és nem kell azonnal kétségbe esni a sok csapadék láttán. Így összegezte az elmúlt hetekben lehullott eső mennyiségét Szólláth Tibor, a Nemze...

Mikor ültessük ki a fagytűrő növényeket?

A Kertész naplója - Dr. Orlóci László és a novenyvedoszer.hu podcastje →
A podcast támogatója:

Nem csökkennek a balatoni ingatlanok árai

2023.02.07

Megállt az ingatlanpiac -mondják az ügyfelek. Az ingatlanirodák munkatársai ezt másként látják, szerintük nincs szó erről. Még akkor is igaz ez, ha a kereslet mostaná...

Mit tegyünk a tejelő tehenek takarmányába?

2023.02.07

Az ADEXGO Kft. publikációja. A rendelkezésre álló irodalmi adatok szerint a tejelő tehenek takarmányadagjában alkalmazott zsírforrások és -készítmények (pl. full-fat ...

Így javítható a tehéntej zsírsav összetétele

2023.02.07

Az ADEXGO Kft. összefoglaló tanulmánya. Napjainkban a zsírsavak az érdeklődés középpontjába kerültek, ami összefüggésben áll a szervezetben betöltött szerepükkel....

Külföldön is sikeres a magyar szürkeállomány

2023.02.06

Továbbra is kiemelkedően teljesít a magyar IT-szektor a Makronóm Intézet friss iparági kutatása szerint. A megkérdezett cégek közel fele árbevétel-növekedésről (47...

Balatoni gasztro: nincs leállás télen sem

2023.02.05

Kimondottan jó szezont zártak a balatoni éttermek januárban. Ezt talán furcsán hangzik ilyenkor télen a tó partjáról nézve kijelenteni, de a mögöttünk hagyott két v...




Szakmai partnereink




Korábbi cikkeink

2023.02.04 Hótakaró és tartós hideg mentheti meg a vetéseket
2023.02.03 A taplógomba megjelenése végzetes a fákra nézve
2023.02.02 Sárvári turizmus: újabb elismerés a jó kampányért
2023.02.01 Hamarosan hungarikum lehet a hajdúsági liszt
2023.01.31 Agrár- és élelmiszeripar: kezdődhet a stabilizáció
2023.01.30 Jöhet a kamatcsökkenés és a pályázati szezon
2023.01.29 Kukorica nagyhatalmi pozícióink megmaradnak
2023.01.27 Újabb fejlesztéseket jelentett be az AXIÁL
2023.01.26 Németh Lajos elárulja: mi kell a jó terméshez?
2023.01.25 Meleg és fagy: veszélyben lehet a méztermés
2023.01.24 Ez a jövő: palackos helyett dobozos bor?
2023.01.24 Benzin, vagy áram: megéri elektromos autót venni?
2023.01.23 A Marton Genetics várja az AGROmashExpo-n
2023.01.23 Három új helyszínen nyílik pénzügyi tudásközpont
2023.01.22 Kritikus szinten a cukorrépa termőterülete
2023.01.20 Süngombás sajttal az egészségért
2023.01.20 Kezdődik a Velencei-tó vízpótlása
2023.01.19 Kártevők ellen tartós fagy a megoldás
2023.01.18 Agrárdiplomata képzést indít a MATE
2023.01.17 Így lehet nyereséges a pulykatenyésztés
2023.01.16 Már nem vagyunk önellátóak burgonyából
2023.01.15 Élelmiszerárak: a vártnál kisebb volt a drágulás
2023.01.13 Kukoricában nem változnak a pozícióink
2023.01.12 Energiatakarékosság: gáz helyett szalmakazán
2023.01.11 AGROmashEXPO: digitalizáció mindenütt
2023.01.10 A válság ellenére jól fogynak a pálinkafőzők
2023.01.09 Idén folytatódnak a beruházási hitelezések
2023.01.08 Új versenytársakat kaphat a kukorica
2023.01.07 Tavasszal fordulatot vehet a gépgyártó szektor
2023.01.06 A marketing lendíthet a pálinkaszektoron
2023.01.05 Ettől lehet nyereséges a precíziós gazdálkodás
2023.01.04 Újabb lendületet kapott a hazai sertéstartás
2023.01.03 Kezdődik a báli szezon: ünnepelnek a gazdák
2023.01.02 Valódi rezsicsökkentés: gáz helyett termálhő
2023.01.01 Nem állt meg a sertéshús árának emelkedése
2022.12.29 A pezsgő felé nyitnak a boglári borászok
2022.12.28 Jobb pozíciókkal indulnak a gazdák 2023-ban
2022.12.27 Új támogatási időszak kezdődik az agráriumban
2022.12.27 Pezseg a pezsgőpiac idehaza
2022.12.26 Már a mindennapok italának számít a pezsgő
2022.12.23 Kiderült, kik Az Év Agrárembere díjazottjai
2022.12.21 Megbánta, aki felhagyott a tormatermesztéssel
2022.12.20 Nem látott mértékben nőtt a termőföldek ára
2022.12.19 Tojásból egyelőre nem várható hiány
2022.12.18 Konganak az ürességtől a vetőmagraktárak
2022.12.16 A jövő meghatározó növénye lesz a köles
2022.12.15 Hihetetlen, mi mindenre képes az Omega3 zsírsav
2022.12.15 Lesz-e jövőre komoly kihívója a kukoricának?
2022.12.14 A napraforgó jövőre kiszoríthatja a pálmaolajt
2022.12.13 Agrárdiplomáciai menedzser képzés indul a MATE-n
2022.12.13 A Bankholding piacvezető az agrárium finanszírozásában
2022.12.13 Biztonsággal fogyaszthatók a hazai burgonyák
2022.12.12 Több millió éves vulkánokat rejt a Dél-Alföld
2022.12.11 Nehéz eldönteni: kevés, vagy sok pálinkát iszunk?
2022.12.09 Állami elismerés előtt a szárazságtűrő szőlők
2022.12.08 Minőségi takarmány kell a jó gazdálkodáshoz
2022.12.07 Hiánycikk lesz-e jövőre a borsó és a kukorica?
2022.12.06 Kevesebben tartanak jövőre tenyészállatot
2022.12.05 Elindult a téli élelmiszer ellenőrzés
2022.12.04 Agrárdigitalizáció: fő szempont a hatékonyság
2022.12.02 A hazai piac is keresi a minőségi pulykahúst
2022.11.29 Magas az aflatoxin kockázat a tejben
2022.11.29 Kevesebb baromfis is képes ugyanannyit termelni
2022.11.27 Cseresznye, ágyasmeggy: elismerés a pálinkának
2022.11.26 Itt a megoldás a biztos szőlőszürethez
2022.11.24 Tihanyi étterem a Michelin Guide katalógusban
2022.11.23 Válasszuk a hazai halat karácsonyra
2022.11.22 Megújult a Dereszla bor és pezsgőválasztéka
2022.11.21 Bemutatták a szakmának az Év Traktorát
2022.11.20 Pulykatenyésztéssel bővít az agrárholding
2022.11.18 A termőföldet védi az új Közös Agrár Politika
2022.11.17 Belföldi turizmus: év végén telt ház várható
2022.11.16 Hamarosan kezdődik a halértékesítési szezon
2022.11.15 Mikulásból még mindig a tejcsokis a legnépszerűbb
2022.11.14 Válságban is szükség van a minőségi élelmiszerekre
2022.11.13 Drágább lett a haltelepítés a Balatonba
2022.11.12 5+1 ok, amiért jó közösségi gazdaságból vásárolni
2022.11.11 Uniós átlagban kevesebb élelmiszert dobunk ki
2022.11.10 Az öntözésfejlesztés az aszály egyik ellenszere
2022.11.09 A Kosár Közösségek felé fordulnak a vásárlók
2022.11.08 Szupermenta teszt: ismét bizonyítottak az aszúk
2022.11.08 Filmsorozat: Tervezz, Dönts, Kutass a MATE-n!
2022.11.08 Újabb állami földek kerülhetnek gazdákhoz
2022.11.07 Csongrád-Csanád megyét elérte a madárinfluenza
2022.11.05 Ezért van madárinfluenza Bács-Kiskunban
2022.11.04 Újra megjelent a madárinfluenza
2022.11.04 Szőlőtelepítések: már lehet pályázni
2022.11.03 Távol tartja-e a vadat a riasztóprizma?
2022.11.02 Gépbeszerzés: milliók spórolhatók meg így
2022.11.01 Jó minőségű dió érkezik az ünnepi bejglihez
2022.11.01 Még egy év tartaléka van a gazdálkodóknak
2022.10.29 Fellélegezhetünk: nem drágul nagyon a hazai dió
2022.10.28 Érdemes hazai krizantémot vásárolni
2022.10.28 Ízműves élménykonyha: itt kezdődik az egészség
2022.10.26 A minőségi termelés a tartós válság ellenszere
2022.10.25 A végéhez közeledik az őszi növények vetése
2022.10.24 Vidéken több tejterméket fogyasztanak a magyarok
2022.10.23 Az Év Agrárembere: megkezdődött a jelölés
2022.10.20 Meghosszabbították az öntözési felhívásokat
2022.10.20 Jövőre jobb lehet a repce terméseredménye
2022.10.18 Kiderült, hogy mi az agrár gépgyártás új innovációja
2022.10.17 Súlyos kérdés: te tudod, mennyit pazarolsz?
2022.10.17 Az ukrán kukorica menti meg az idei gyenge termést
2022.10.16 Növelték a termelést az erdőgazdaságok
2022.10.14 Sorra kapja az elismeréseket ez a sajt
2022.10.13 Nébih: ne a Facebookról rendeljen tűzifát
2022.10.13 A Villám Relax segít a feszültség elengedésében
2022.10.12 Bankholding: átmeneti recesszió sem kizárt
2022.10.11 Kedvez az aszúsodásnak az októberi időjárás
2022.10.11 Aszálybiztos megoldás a terméshozam növelésére
2022.10.09 Már birsalmafát is lehet örökbe fogadni
2022.10.07 Felértékelődött a vasúti szállítás a gabonapiacon
2022.10.06 Az aszály ellen az új csodaszer a batáta
2022.10.02 Kiderült, hogy melyik a jövő év agrárgépe?
2022.10.01 Folytatódik a földértékesítési program
2022.10.01 Hamarosan kezdődik a támogatások kifizetése
2022.10.01 Itt a bizonyíték: felesleges volt a halálos fenyegetés
2022.10.01 A baromfitartás állja a válságot
2022.09.28 Nem enged a minőségből a magyar agrárholding
2022.09.28 Hatalmas az érdeklődés a tűzifa iránt
2022.09.28 A cirok a jövő fontos takarmánynövénye
2022.09.25 Jó fizetéssel kecsegteti a fiatalokat az agrárium
2022.09.24 Kiváló jövedelemforrás a sütőtök termesztése
2022.09.22 A törpeharcsa megkeseríti a horgászok életét
2022.09.21 Embrió átültetés stressz mentes környezetben
2022.09.20 Ismét kiszámíthatóbb a tejtermelés
2022.09.19 A vártnál is jobb a napraforgó minősége
2022.09.19 További évekbe telik a valódi kilábalás
2022.09.19 Őszi napéjegyenlőség: ünnepel a bioszakma
2022.09.18 Indul a tulipánhagyma vásárlás szezonja
2022.09.18 Elindul a hatósági áras tűzifa program
2022.09.17 A chiphiány ellenére sincs leállás az agráriumban
2022.09.15 Egyre többen hagyják abba a burgonyatermesztést
2022.09.14 Mesterségesen alacsony a méz felvásárlási ára
2022.09.11 Most érdemes beszerezni a tulipánhagymát
2022.09.09 Versenyelőnyben a termálvizes paprikások
2022.09.09 Túlélés és kivárás menti meg az új agrárévet
2022.09.07 Itt az őszi búza és repcekísérlet eredményei
2022.09.07 A kiszámíthatóság hiányzik az agráriumból
2022.09.06 Nagy az igény világszerte az agrár szakemberekre
2022.09.05 Magyarország legszebb birtokai 2022-ben
2022.09.05 Megszűnik a papíralapú vendégkönyv
2022.09.05 Folytatódott a fejlesztési hullám az agráriumban
2022.09.05 Zöld finanszírozás a Takarék Jelzálogbanknál
2022.09.03 Aszály ellen a tritikálé és a cirok lehet a megoldás
2022.09.03 Indul az iskolatej és az iskolagyümölcs program
2022.09.01 Higiéniai hiányosságok egy balatoni vendéglőben
2022.09.01 A drágulást is állja a csirke és pulykahús
2022.08.31 Csak öntözéssel lehet jövőre termésünk
2022.08.30 Jótékonysági futás a bajai mentősökért
2022.08.30 Még mindig sok az élelmiszer pazarlás
2022.08.29 Fától az erdőig: új támogatási lehetőségek
2022.08.28 Magyarország méz- és méhszerető agrárország
2022.08.25 Tovább folytatódik a vízhiány elleni védekezés
2022.08.25 Átfogó szőlőszüreti ellenőrzés indult
2022.08.22 Változik a munkaerő megtartási kötelezettség
2022.08.22 Biztató jövőkép nyílt az új állatorvosok előtt
2022.08.21 Megóvjuk hazánk zöld tőkéjét
2022.08.21 Száz éves tanyát újítottak fel eredeti állapotban
2022.08.19 Ősszel újra támadhat a madárinfluenza vírus
2022.08.19 A kormány folytatja a kis benzinkutak támogatását
2022.08.19 ZAJLANAK A PÁLYÁZATOK KIFIZETÉSEI
2022.08.19 Válasszuk szeptemberben is a dinnyét
2022.08.19 Újabb segítség az állattenyésztőknek
2022.08.17 Hamarosan kiderül: kié a legszebb birtok?
2022.08.17 Talentis Agro: cégenként 1000 kg búza felajánlás
2022.08.16 Megerősítették az erdők fokozott védelmét
2022.08.15 Indokolt a tavalyinál magasabb szőlőár
2022.08.12 Kecskemét, a minőségi paradicsomlé hazája
2022.08.12 Magyarok Kenyere: Kárpát-medence szerte segít
2022.08.11 Határtalan gasztronómia a Skanzenben
2022.08.11 MNB: ellenőrzik az aszálykár-kifizetéseket
2022.08.10 Őszi munkák: új szabályok mentén tervezzünk
2022.08.10 Védekezés vérszívók és rovarok ellen
2022.08.09 1901 óta a legszárazabb 7 hónapon vagyunk túl
2022.08.09 Nyílzápor zúgott a Kassai-völgyben
2022.08.09 Rendkívüli intézkedések az aszálykárosultaknak
2022.08.08 Újabb részletek a Széchenyi Kártya MAX-ról
2022.08.08 A tűzifacsalók továbbra is ügyeskednek
2022.08.06 Továbbra is zavartalan a tűzifa kitermelése
2022.08.06 Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem
2022.08.06 Döntés a takarmány szállításának módjáról
2022.08.05 Kiváló immunerősítő, de hamisítják is
2022.08.05 Öntözés: segít az Agrár Széchenyi Hitel Max
2022.08.05 Jövőre fokozódhat a globális élelmiszerválság
2022.08.04 Bábolnai Gazdanapok idén is a gazdák szolgálatában
2022.08.04 Az öntözéses gazdálkodásé a jövő
2022.08.03 Mit vessünk kukorica és napraforgó helyett?
2022.08.03 A jégkármérséklő nem oka az aszálynak
2022.08.01 A mikrozöldség fogyasztása immunerősítő és öregedésgátló
2022.08.01 Hazai élelmiszeripar: 15 milliárd forintos uniós fejlesztési támogatás
2022.07.31 Megszületett az ellenszer a klímaváltozásra
2022.07.31 Öntözés nélkül nem érdemes burgonyát termeszteni
2022.07.28 A jövő termésbiztonsága a hazai vetőmagban található
2022.07.27 Tűzifa vásárlás: csak tiszta forrásból!
2022.07.27 Magyar biotermékek mutatkoztak be a nemzetközi piacon
2022.07.26 Új vámudvar nyílt a fényeslitkei East-West Gate terminálon
2022.07.25 Vadriasztó prizmákkal mérsékelhető a vadbalesetek száma
2022.07.23 Az élelmiszeripar a hazai agrárgazdaság kiemelt ágazata
2022.07.22 A háztáji reneszánsza a modern biokert
2022.07.21 Takarék AgrárTrend: lehetnek termelők, akiknek kedvezőbbé válik a helyzetük
2022.07.20 Szupermenta termékteszt: omega 3 zsírsavkapszulák a középpontban
2022.07.20 Már nem furulyázik a kukorica, hanem az életéért küzd
2022.06.24 Kiváló minősítést kaptak a tokaji gyöngyözőborok
2022.06.13 Veszprém-Balaton 2023: a zirci apátság söre lett a hivatalos ital

| +36 (84) 510-009 | info@novenyvedoszer.hu | © novenyvedoszer.hu | Minden jog fenntartva.